Spaga pentru un post de Asistent Medical 2

Aparent, criza a scazut nivelul spagii cerute. Adica suma vehiculata mai devreme, 1000 euro – ceruta acum 6 luni intr-un spital din Bucuresti – e mica fata de sume cerute in ultimii 5 ani in alte spitale.

Dupa niste discutii cu niste asistente, am mai aflat urmatoarele sume:

– 1500 euro ceruti pentru asigurarea unui post la un spital de stat din Targoviste acum aproximativ 4 ani

– 1000 euro ceruti pentru asigurarea unui post la Spitalul Militar Central din Bucuresti acum  aproximativ 5 ani

Din nou, salariile pe care le primesc asistentele astea la incadrare sunt pa la 1000-1200 lei pe luna. Apoi se mai aduna diverse sporuri, e adevarat. Dar in principiu li s-au cerut aproximativ 3-4 salarii (prin 2008-2009 euro a variat intre 3,7 si 4,1).

Asta in conditiile in care toate posturile se ocupa prin concurs (scris + practica). Care concurs poate insemna fix 0, daca apare cineva cu o șpagă mai mare.

Chit ca n-o sa muncesc niciodata intr-un spital de stat din Romania, daca o sa am ocazia, o sa fac tot posibilul sa ii duc DNA-ul pe cap unui șpăgar din asta nenorocit din spitale.

8 Comments

 1. Apropo, am sustinut o succesiune de interviuri pentru ocupare unui loc de munca pt intocmiri tehnice la o companie renumita, foarte cunoscuta si aparent serioasa, intr-un final m au acceptat si buffff….oferta de munca: salariu 1000 roni….si ATAT! CUM pot sa TRAIESC cu 1000 ron in BUCURESTI, oare ei si au pus intrebarea asta?…si specific varsta mea este peste 20 de ani si cu facultatea terminata, parintii cat sa ma mai sunstina financiar?!

  Like

 2. Te contrazic total cum poti sa le spui ,,fraierii aia de la postliceale”, sa stii ca am avut foarte multi elevi la mine pe sectie, de la medicina cu studii mai superioare chipurile fata de cei cu 3 ani sau viitori doctori practicanti care nu stiu cum au intrat in facultate , si nu sunt in stare sa puna o branula sau nu stiu sa ia o tensiune nu vorbesc sa ii intrebi o tehnica sau sa fac un ekg se incurca in fire . Aici totul depinde de vointa omului si atat. Sunt copii acestia de 3 ani care deja sunt anagajati in strainatate si fac Romania mandra. Nu incerca sa iti dai cu parerea despre niste oameni care nu le cunosti capacitatea de munca !. Toti suntem egali .

  Like

   1. In articolul asta n-am folosit aceasta expresie.
   2. In celalat articol am folosit expresia ceilalalti ‘fraieri’ pentru a vorbi despre medici, care, dupa 6 ani de facultate, castiga mai putin decat un asistent cu 3 ani de postliceala. Termenul ‘fraieri’ era intre ghilimele pentru a exprima Sarcasmul!
   3. Articolele astea sunt despre faptul ca niste nenorociti cer spaga pentru a oferi niste avantaje nemeritate unor romani.
   4. Eu ma feresc de generalizari.

   Like

  1. 4000 de euro pentru un post de asistenta medicala intr-un spital de stat? In 2014, in saracia de acum?
   Par foarte mirat pentru ca e o suma foarte mare pentru un beneficiu foarte mic, intr-un moment in care banii nu cresc in copaci…
   Asta ca sa nu mai zic ca e spaga mare – o suma pentru care pana si politia noastra s-ar arata interesata.

   Like

   1. Cat este de real, nu stiu…. asta se vehiculeaza…dar adevarul nu il stiu decat cei care….
    Daca o fi minciuna, asa o spun si eu fara intentie…
    O fi doar un mit si acum se iau pe bune posturile… :))))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s