Antrenamentul de 7 minute (12 exercitii)

Cu exceptia primelor luni din semestrul 1, terminam scoala pe la 20:00-20:30. Adaug la asta si minim 30 de minute pentru a ajunge acasa si inseamna ca as lua ultima masa a zilei pe la 21:00. Daca as mai adauga si 40-55 de minute de sala, as ajunge acasa zilnic la 22:00, nemancat, nespalat si obosit. Deci am renuntat la sala.

Am tot cautat niste alternative eficiente dpdv al timpului pentru a ma mentine in forma (cat de cat). Ma trezesc mai devreme si fac niste exercitii de stretching + un pic de forta (flotari, genuflexiuni, abdomene). Cand o sa-mi iau si 2 gantere medii o sa fie si mai bine.

De cand tot citesc eu despre antrenamente cu greutati si eficienta lor pentru sanatate si pastrarea tonusului muscular, singura concluzie la care ajunsesem era ca “nu exista un antrenament perfect pentru toata lumea“.

• Nu poti aplica o rutina de antrenament care e ideala pentru un sportiv de 90 kg, cu 5-8% grasime corporala, pe o leguma de birou, care are alt stil de viata, alt index al grasimii corporale si un metabolism total diferit. Cauti si experimentezi cu diferite combinatii de programe de antrenament, pana gasesti ceva ce da rezultate. Un sfat al unui profesionist e foarte util!

• Niciodata sa nu ramai la o singura rutina. Exercitii schimbate, o intensitate variata, durata totala a antrenamentului sunt esentiale. Asta peste lucruri de baza ca “mananca suficient si regulat”, “dormi suficient” si “intotdeauna fa exercitiile cat mai corect”.

In mai am citit un articol de pe nytimes.com despre antrenamente de intensitate crescuta si durata scazuta. Aparent, exista destul de multe studii care arata ca antrenamentele scurte, dar intense pot avea efecte comparabile asupra sanatatii si tonusului muscular. Asta se poate aplica si la antrenamentele pentru forta si la cele pentru rezistenta (atata timp cat nu e vorba de sport de performanta).

Dupa ce am incercat rutina asta de 12 exercitii (gradual, incepand cu 4-5 si ajungand la 12) pentru o vreme, pot spune ca e destul de eficienta. Atata timp cat faci exercitiile corect! 🙂

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.