Pacific Rim – un blockbuster ca cele din anii ’90

E mult mai greu sa aperi un film usurel, mai mult mediocru, decat sa injuri un film prost. Majoritatea oamenilor ori considera un film ‘bun’, ori il considera ‘prost’. Mie imi place sa fiu mai onest in evaluarile mele. Rar e un film ‘de 10’, dar cam la fel de rar e ‘de 2’. PR ar fi un film cam de nota 7 – 7,5.
Pe scurt, Pacific Rim nu e un film extraordinar sau inovator. Filme cu monstri mari au mai fost. Filme cu extraterestri care vor sa distruga Pamantul apar pe banda rulanta. Filme cu roboti imensi au mai fost. PR nu aduce nimic nou, dar incearca sa suplineasca asta prin atentia la detalii.
Povestea e simpla. Extraterestrii ne ataca, noi ne luptam, incepem sa pierdem, mai avem o ultima sansa pentru a castiga.
Nu avem actori-vedete in film, actorul principal este de-a dreptul prost, actorii adaugati pentru momente comice nu prea sunt amuzanti, povestea nu e prea ‘adanca’ si nu evolueaza prea mult iar luptele roboti-monstri sunt prea putine. Cgi mult, distrugeri multe, multe culori pastelate.
Cu toate acestea, filmul nu e plictisitor si n-are prea multe momente moarte sau in plus. Luptele sunt facute cu atentie la detalii, dar cam scurte si cu ceva gauri de logica. Plus, nu inteleg de ce fix cele doua mai lungi si importante se petrec noaptea, ziua ar fi aratat mult mai bine.
Daca ti-au placut sau te-au distrat blockbusterele din anii ’90 ( ID4, Jurassic Park, chiar si prostul-dar-amuzantul Godzilla sau stupidul Starship Troopers) dar blockbusterele ultimilor ani te-au deranjat sau ti s-au parut prea proaste (Transformers, Battleship), atunci s-ar putea sa-ti placa PR. Daca vrei un SF inteligent, nu te uita la PR.
Per ansamblu, mie mi-a placut filmul. Culmea e ca i-a placut si logodnicei mele, pe care aproape c-am tarat-o la film si care m-a amenintat cu plecarea de la film de mai multe ori inainte sa inceapa filmul. Eu as zice ca e ceva mai bun decat Iron Man 3 si mult mai bun decat Man of Steel. Cam atat.

P.S. A fost prima data cand am vazut un film (in saptamana cu premiera) la Patria cu doar 4 spectatori in sala. Incet, dar sigur, vor muri toate cinematografele Romaniafilm. In curand movieplexurie vor ramane singurele cinematografe. O fi rau, o fi bine?

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s