Metoda “Accidentul” – Politia Romana “investigheaza”

Dupa ce s-a intamplat vinerea trecuta, nu prea credeam ca o sa mai aud vreodata ceva de la vreun politist.

Cu toate acestea, miercuri m-a sunat cineva de pe un numar ascuns. Era un inspector de la sectia de politie unde am depus plangere. M-a intrebat daca pot veni cu mama la ei la sectie ca sa faca o declaratie. I-am explicat ca e dificil sa o conving pe mama sa iasa din casa pentru asta, ca daca e vorba de alt tip de persoana decat mine. Surpinzator, persoana de la politie a fost foarte intelegatoare, a zis ca va veni acasa la mama mea, in cazul acesta.

Mi s-a parut amuzant faptul ca, pentru o plangere in legatura cu o escrocherie care a inceput cu un apel de pe un numar ascuns – am fost sunat de Politie DE PE UN NUMAR ASCUNS. Ma rog, trecem peste.

Astazi au venit la mama mea, au ascultat povestea evenimentului din gura ei. Apoi i-au povestit alte tipuri de inselaciuni des folosite pentru a jefui batranii creduli (vin recomandandu-se drept trimisi de “RENEL, administratie, Casa de Pensii”, intra in casa, apoi fura tot ce gasesc sau pacalesc batranii ca sa le dea o suma de bani pentru un castig fals). Apoi au pus-o sa semneze un proces-verbal. Apoi i-au promis ca se va investiga acest tip de inselaciune in alte cazuri, de unde au mai multe informatii si ca spera sa-i prinda pe infractori.

Asta fu tot. Sper ca macar mama sa fie mai atenta pe viitor cand va da peste escroci.

 

Raman la concluzia de saptamana trecuta: 

nu prea exista alta metoda de a te apara de porcaria asta, asadar toti romanii cu parinti in varsta ar trebui sa ii informeze pe acestia despre aceasta metoda de inselaciune.

Advertisements

One Reply to “Metoda “Accidentul” – Politia Romana “investigheaza””

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s