Cum se mai cer “cadouri” in ziua de azi

In primul rand, ma mir ca se va face ceva in legatura cu asta!

Nu sunt prea multe de spus despre situatia asta.
0. Invatatoarea care apare in acest filmulet nu are nici o scuza. Cu comportament de genul asta nu face decat sa perpetueze un comportament absurd. Orice cadou CERUT este o spaga mascata. Daca anumiti parinti vor sa-i multumeasca intr-un fel sau altul, e treaba lor.
1. Generalizarile pornind de la 1 caz sunt gresite. Nu toti invatatorii/profesorii sunt niste nesimtiti.
2. De cand a devenit “cadoul” de Sarbatori IN BANI pentru profesori/invatatori regula? Privind inapoi in copilaria mea, ai mei ma mai trimiteau cu cadouri pentru invatatoare/diriginta in scoala primara/gimnaziala – dar nu le-am vazut niciodata pe acestea sa fie nemultumite daca nu primeau nimic (si oricum, era vorba de niste banalitati: o felicitare, o floare, poate o carte).
3. Vreau sa stiu daca toti “justitiarii” care comenteaza pe yt sau pe vreunul dintre site-urile care au mai scris despre asta AU DAT VREODATA vreo “atentie” vreunui profesor. Atata timp cat toata lumea se irita, dar continua sa dea “cand e nevoie“, nesimtitii ca doamna (si sotul dansei) din filmulet vor deveni din ce in ce mai curajosi. Adica nesimtirea nu incepe cu doamna cu pricina, incepe cu oameni (ca doamna cu pricina) care intai dau spaga si apoi vad drept normala cererea spagii (la randul lor).

Sincer, n-am nici o problema cu a-i multumi unui profesor (NU CU BANI) de Sarbatori cu un cadou simplu (sau nu, pe masura posibilitatilor). Dar am o problema atunci cand el/ea face urat daca nu primeste acel cadou. Sau daca se comporta diferit cu persoana care i-a dat cadoul.

Cadoul presupune multumirea pentru ceva. Atunci cand este cerut nu e nimic altceva decat o spaga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s