Ce am retinut din perioada asta de practica in spital

Agitati-va voi, invatati, că oricum nu exista posturi libere!“.

Devii obraznic

Nu te obisnuiesti niciodata cu pacientii bolnavi de cancer. Unele asistente vechi ajung sa-si doreasca doar sa nu ii vada murind pe tura lor.

Daca pui aceeasi intrebare la 10 asistente medicale (colege de sectie) despre o tehnica pe care ar trebui s-o faca o asistenta, e foarte probabil sa primesti minim 5 raspunsuri diferite.

Si acum peste 15 ani la practica in spitale elevii de postliceale erau (cateodata) invartiti prin tot spitalul cu analize sau cu cate un instrument. Si atunci, ca si acum, asta se numea “practica“.

Unele profesoare cu obiceiuri proaste nu s-au schimbat deloc in bine in peste 15 ani.

Nu exista padure fara uscaturi: or fi ei (ele?) studenti la medicina, dar (cel putin unul dintre ei/ele) nu au nici o remuscare in a-si insusi (luat, inchis, scos SIM-urile, totul in 5 minute) un telefon (relativ ieftin) uitat in zona unde se schimba lumea inainte de a intra in spital. Nu, nu era cineva de la noi din scoala pentru simplul motiv ca fetele nu se schimbau in locul unde si-a uitat colegul telefonul, iar alti baieti nu erau in zona.

Fiolele de dexametazona sunt greu de spart si pentru o asistenta cu multi ani vechime. Doar ca lor nu li se sparg in maini (ca mie).

E foarte greu sa iei tensiunea precis pacientilor bolnavi de cancer in faza terminala. Stiu, pare stupid sa imi dau seama de asta dupa atata vreme. Una e s-o iei in conditii relaxate si alta e s-o iei  unui om care e pielea si osul (la propriu) careia nu-i gasesti pulsul, inconjurat de apartinatori, cu alti pacienti holbandu-se, cu asistenta stand in spatele tau SI cu o porcarie de manșetă care e ferfeniță de la atata utilizare.

8 Comments

  1. Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu. La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata…
    El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi.
    Te rog, da la o parte orice piedica si vino la Isus! http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s