Nici o persoana nu merita sa fie violata

Am citit un articol cutremurator despre Brazilia.

In 2012, in orasul (cu aprox. 6 milioane de locuitori) Rio de Janeiro au fost raportate 6029 cazuri de viol. 16 violuri pe zi. Foarte grav.

In 2014, la un sondaj de opinie in care brazilienilor li se pun diverse intrebari despre violenta impotriva femeilor, 65,1% dintre cei care au raspuns (3810 intervievati din 210 orase din Brazilia) cred ca daca o femeie este “imbracata provocator”, ea merita sa fie “atacata si violata”. 59% cred ca daca femeile “ar sti cum sa se poarte”, ar fi mai putine victime. Cireasa de pe tort: 2/3 dintre cei intervievati erau… femei.

Rezultatele acestui sondaj de opinie sunt extrem de triste pentru a 8-a economie a lumii. A nascut un val de proteste in mediul on-line, in care femeile se pozeaza cu mesajul “nimeni/eu nu merita sa fie(u) violata” ().

 

In Romania, in 2012 au fost raportate 895 violuri. N-am gasit statistici pentru 2013. Om sta bine, om sta rau? Un viol la 10 ore.

Tin minte cazul de anul trecut, in care o jurnalista a fost violata ziua-n-amiaza mare in centrul Bucurestiului si nimeni n-a ajutat-o.

Tin minte comentariile de pe site-urile de stiri. Pe langa cei indiganti, cei care propun pedeapsa capitala, cei care propun “ochi pentru ochi”, existau nenumarati idioti care spuneau “domne’, poate era imbracata nu-stiu-cum, poate a vrut, poate...”.

Bă, ești tâmpit? Nu exista vreo scuza pentru viol. Niciodata. Nu exista!

Ca om casatorit cu o femeie frumoasa, ce-mi aude urechea ca indura o femeie in Bucuresti mi se pare o insulta adusa statutului de oameni. Din pacate, nu pot sta cu ea toata ziua, s-o protejez, pe cat posibil. Spre rusinea mea, o data era chiar langa mine si era sa i se intample ceva – si cel mai probabil n-as fi putut face nimic, deoarece eram unul contra cativa.

Opinia mea este ca nenumarati romani nu au evoluat niciodata mai departe de stadiul de maimuta agresiva si nu-si merita locul in civilizatie.

Ma tem ca, daca ar exista un asemenea sondaj la noi, raspunsurile romanilor n-ar fi diferite de-ale brazilienilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s