Lacul Verde din Tragöß – Austria

tragoess1
Un loc de pus pe lista mea “de vizitat candva in viata“.
Vazusem o poza ieri care avea o poveste ciudata si am zis sa citesc mai multe despre locul asta.
E vorba de un laculet mic din muntii Hochschwab, o grupa a Alpilor Austrieci din landul Styria (Steiermark) din SE Austriei. E foarte aproape de satucul Tragöß.
Toama-iarna lacul aproape ca seaca (avand o adancime mai mica de 1 m), in jurul lui fiind amenajate carari, zone de odihna cu banci si alte lucruri pe care austriecii le pun in orice zona are potential turistic cat de cat exploatabil.
In timpul primaverii, alimentat de topirea zapezii de pe muntii din zona, lacul se mareste foarte mult, ajungand la adancimi maxime de 12 m. Ceea ce inseamna ca toate aleile si bancile (si copaci si altele) sunt sub ape.
In mai-iunie lacul este vizitat de amatorii de scufundari, care pot inota pe langa pastravi pe deasupra bancilor si aleilor aflate sub ape. Imaginile sunt impresionante.
Atasez cateva imagini si un link catre un filmulet de yt.
Informatii luate si de aici, aici si aici (siteuri care au si drepturile pentru imaginile folosite de mine).

tragoess5 tragoess4 tragoess3 tragoess2 tauchen9 tauchen8 tauchen1

4 Replies to “Lacul Verde din Tragöß – Austria”

  1. Care pot inota alaturi de pastravi ?!! Nu am vazut nici macar o molusca cat de mica, o vietate in tot lacul ala, daramite un peste sau mai multi, nici in poze nici in videoclip !!! :D:D:D

    Like

    1. Singura problema e ca trebuie sa te scufunzi in costum de scafandru ca sa le vezi pe toate (e prea rece apa ca sa o faci altfel – cel putin atunci cand e lacul adanc). 🙂

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.