Cat castiga un Asistent Medical la “privat” in Bucuresti

Spre deosebire de celalalt post, despre salariile de “la stat”, scris 99% de o Asistenta Medicala care lucreaza intr-un spital de stat dintr-un alt oras din Romania, pentru postul asta am informatii de la 2 absolvente de postliceale care au trecut prin procesul lung de cautare a unui loc de munca.

Pe calea aceasta le multumesc pentru ca mi-au impartasit din experientele lor si le urez mult succes mai departe in cariera.

Deci salariile astea (nete) ar fi valabile pentru un AMG care tocmai a terminat scoala:

Med-As ar oferi cam 1000 lei + bonuri de masa. Dar s-ar putea sa ofere un contract pe perioada limitata (12 luni, daca am inteles bine) SI se pare ca ar avea si o clauza in contract care ar spune ca daca vrei sa pleci inainte de finalul contractului, ar trebui sa le platesti “daune” de 10.000 lei. Cateva informatii despre legalitatea unei asemenea clauze aici. Job simplu, la recoltari. Adica nu intr-o sectie anume.

Medic de familie (oarecare): cam 1200 lei

Synevo (divizia de analize de laborator a Medicover): aproximativ 1200 lei + bonuri de masa. Tot pentru recoltare-si-atat.

Aici, o a doua sursa sustine ca o AM cu ceva vechime (inainte de Synevo) ar castiga si 1900 lei + bonuri de masa (dupa 1 an petrecut si aici). Plus un “decont al transportului”.

Stomatologie (cabinet privat nici prea mare, nici prea mic): aproximativ 1700 lei. + “poti sa ajungi pana la 2500 daca esti ff bun si intri in operatii.”. Alte 2 surse: aproximativ 1600 lei net, asistente fara vechime, in primul an de munca.

MedLife: aproximativ 1200 lei + bonuri de masa. Ei se lauda ca ar oferi si “Pachete de servicii medicale pentru angajat si familie“. Salariu oferit tot pentru recoltari/medicina muncii.

O clinica privata nici-prea-mare, nici-prea-mica ar fi oferit cam 1800 lei. Tot la recoltari.

O clinica privata, specializata in Oncologie: 1 asistenta medicala cu ani buni de vechime la stat (tot Oncologie) ar fi primit “undeva sub 2000 lei” in mana. O a doua asistenta (la aceeasi clinica), cu un pic de vechime in clinica + mult mai multa experienta in chimioterapie ar castiga “ceva mai mult” de 2000 lei.

Postul meu nu se vrea exhaustiv si nici nu garantez nimic in legatura cu salariile – nu sunt oferte facute mie, personal, doar rescriu ceea ce mi s-a spus si mie. Un mic post informativ pentru cine ar fi interesat cat sa ceara la un interviu.

Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca traim in Romania. Unele dintre salariile “nete” de mai sus sunt la “negru” sau la “gri” (salariul minim pe economie pe cartea de munca + diferenta in plic).

Oricine e invitatul (sau invitata) meu (mea) sa aduga completari sau modificari la lista asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.