Ti-ar placea sa lucrezi intr-un spital ca asta?

Si mai important: Un spital decorat mai special face vizita rudelor si sederea pacientilor mai usoara, mai putin infricosatoare sau nu?

Barts Health este cel mai mare NHS Trust din Marea Britanie (un fel de corporatie de stat, care supervizeaza un anumit tip de serviciu medical dintr-o zona sau dintr-un domeniu), administrand 6 spitale in zona Londrei. Au peste 1 milion de pacienti intr-un an, de care au grija peste 15.000 de angajati (din domeniul sanitar si conex).

Acest NHS Trust are o organizatie proprie non-profit, Vital Arts, insarcinata cu imbunatatirea mediului ambiant din spitale pentru pacienti. Pentru asta, angajeaza diferiti artisti sau muzicieni pentru programe de “rezidentiat“, colaboreaza cu 2 galerii de arta pentru a aduce arta in spital si au si o colectie extinsa de arta contemporana.

Pentru infrumusetarea mediului inconjurator folosesc lemn, vinil, plastic, lana, jucarii, obiecte printate 3D, lucruri colorate manual, ceramica, stenciluri, confetti, comics, printuri de mari dimensiuni si multe altele.

Iata cateva dintre lucrurile care mi-au placut mie (mai multe puteti vedea pe site-ul Vital Arts, clic pe next pentru mai multi artisti):

Ella_Doran_1 Morag_Myerscough_Lemn_Sissay_DiningRooms_8 Morag_Myerscough_Lemn_Sissay_DiningRooms_4-355x400 Bob_and_Roberta_Smith_2_Animals_roosterandpangolin Blaise_Drummond_banner_6 Blaise_Drummond_banner_3 Joby_Williamson_1a Katherine_Morling_2 Peepshow_2 Peepshow_8 Playspace_banner_3 Playspace_5-400x600 Morag_Myerscough_7 Morag_Myerscough_2jpg Tord_Boontje_Gar_Powell-Evans_banner_41 Tord_Boontje_Gar_Powell-Evans_13 ChildrensWard_Small_009-600x400 Miller_Goodman_banner_1 Miller_Goodman_banner_2 Miller_Goodman_5 chris_haughton_thumbnail Chris_Haughton_9

Articol via boredpanda; drepturi imagini: vital arts.

Advertisements

3 Replies to “Ti-ar placea sa lucrezi intr-un spital ca asta?”

  1. Si pentru copii si pentru adulti cred ca e mai bine. Inclusiv pentru cei care lucreaza acolo.
   Pentru ca ambientul standard de spital, cel monocrom (hai, poate bicolor in anumite spitale), nu e chiar cel mai placut nici pentru a lucra, nici pentru a vizita, nici pentru a te insanatosi.

   Asta nu inseamna ca nu accept faptul ca anumitor oameni li s-ar parea anormal sau de-a dreptul inacceptabil sa arate asa un spital. Cred ca e si o chestie de obisnuinta.
   In anul 1 tin minte ca am avut o discutie cu o asistenta medicala care mai avea putin pana la pensionare. Discutia a inceput de la culorile foarte variate ale costumelor de AM din sectia aia. Inclusiv al dansei. Ne povestea cum au venit la ele la spital niste americance din Texas candva pe la inceputul anilor ’90. Si cum s-au chinuit sa convinga spitalul romanesc sa permita asistentelor sa aiba scrubs de mai multe culori, nu doar clasicul alb. Cu statistici, experiente la nivel de spital, experiente personale si cate si mai cate. Pe unii nu i-au convins, orice le ziceau. Si ziceau ca la fel era si la ele acasa :))

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.