Indulcitori si zaharuri – scurt ghid

zaharuri si indulcitori

Nu traduc toata poza pentru ca nu are sens. Se vrea doar un preview, care sa va faca sa mergeti la sursa.

Am dat peste un articol foarte bun din Washingot Post, in care grupeaza nenumarati indulcitori folositi in ziua de azi, in functie de provenienta, prelucrare si rafinare. Ofera si niste informatii scurte despre efecte cunoscute sau presupuse (pozitive sau negative) asupra sanatatii.

Nu in ultimul rand, adauga niste informatii despre structura chimica a indulcitorilor si o serie de filmulete in care se face un blind test (cu 5 subiecti) de gust cu 6 zaharuri/indulcitori, in stare bruta, in apa, in biscuiti.

Ca observatie personala: mie mi se pare ca tagatose si stevia au gust oribil in orice chestie gatita. Unora le place gustul. Sau s-au obisnuit.🙂

Bonus: cine stie de ce e important mannitol-ul?🙂

Drepturi imagine: Washington Post. Eu doar am tradus-o partial.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s