“The Missing” – cum influenteaza pierderea unui copil familia sa si o comunitate

A auzit cineva de cazul Madeleine McCann? In 2007, fetita britanica de 4 ani dispare din apartamentul unde isi petreceau vacanta ea si familia sa, din Praia da Luz, din Algarve, Portugalia.

A fost cea mai mediatizata rapire a tuturor timpurilor, cu nenumarate dezvaluiri, acuze, investigatii jurnalistice lipsite de etica, o carte care vrea sa “spuna adevarata poveste”, procese pentru defaimare, un politist corupt si… fata tot negasita a ramas pana in ziua de azi.

Ei bine, scenaristii pentru The Missing au luat niste elemente din acel caz, au schimbat the-missingtara (in Franta), au micsorat numarul de turisti implicati, au adaugat o banda de criminali romani (cu Dragos Bucur printre ei), pedofili, un om bogat, un politist cu probleme si altele, au pozitionat pierderea copilului in timpul semifinalei campionatului european de fotbal din 2006 (cand Franta a castigat si a ajuns in finala) si au creat o mini-serie de 8 episoade care te tine cu sufletul la gura.

Pentru a pune capac, actiunea se petrece pe doua planuri, 2006 (apoi 2009) si “in prezent” (2014). Drama se descopera incetul cu incetul. La fiecare pas avem o noua pista si o noua dezvaluire si noi suspecti.

Singura problema a serialului (pentru mine) este faptul ca totul se petrece intr-un ritm mult prea lent pentru gustul meu. Da, nu e chiar un crime-mistery-thriller, incearca mai degraba sa prezinte felul in care viata oamenilor este influentata de o pierdere de genul acesta. Dar tot ma asteptam sa se petreaca lucrurile un pic mai putin lent.

Per ansamblu, un serial de urmarit intr-un week-end (sau 2).

La final, ma intreb cine va mai ramane cu un gust amar din cauza finalului nu foarte clar. 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.