O proteza din otel, plastic si silicon care nu are parti electronice si ofera mobilitate crescuta

Curiosi pentru mai multe detalii?

Cum functioneaza proteza? Se monteaza direct pe mana/ciotul degetului ramas (cu un fel de ham) si apoi foloseste miscarile naturale ale mainii. Este evident ca nu ai control 100% asupra tuturor miscarilor de care e capabil un deget “natural”, dar este o solutie ce pare comoda, inteligenta, usoara, cat de cat aratoasa (cu “teaca” din silicon adaugata) si relativ usor de intretinut. Lipsa componentelor electronice o face si mai putin predispusa la probleme la utilizarea de durata.

Povestea inventatorului (si a protezei) este foarte interesanta. Desi are studii in domeniul economic (business), si-a machetat si desenat intr-un soft de tip CAD schemele pentru primele matrite. A inceput cu ideea de a fabrica degete cosmetice (fara functionalitate, dar mai degraba “aratoase”). A ajuns sa faca un dispozitiv care se poate adapta in nenumarate configuratii, in functie de numarul de degete amputate si tipul amputarilor (totale, partiale). Fiecare deget are in jur de 23 de piese dar, aparent, este construit la comanda (pe specificatiile fiecarui pacient). Desi e vorba de o proteza modulara, care se poate adapta usor la diferite cerinte, se pare ca firma continua sa o perfectioneze.

Sursa: articolul asta.

x fingers

Cat costa?

Am gasit informatii neclare. Pretul pare sa fie intre 5000$/deget si 12.000$/mana. Un review NHS din 2012 zice 10.350 lire/mana  (de tip X Finger).

Drepturi imagine (si filme): Didrick Medical.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s