Despre mine

Edit: Pentru romanii care vin aici, citesc 1-2-3 articole pe diagonala si apoi incep sa manifeste semnele si simptomele (spumegatul la gura, tremuratul mainilor ca sa comenteze si pregatitul de insulte gratuite) maladiilor nationale “enervatita acuta” si “tras-rapid-de-concluzii supurant”, va recomand sa folositi cu incredere un leac din batrani: butonul x al browserului, il gasiti undeva in susul ferestrei sau tab-ului deschis.
Pentru ca m-am saturat sa fiu acuzat ca sunt “un infumurat cu facultate” (nu dau 2 bani pe ingamfati SAU pe anii mei din facultate) care lauda nu-stiu-ce si face nu-stiu-ce comparatii (nu fac aceste lucruri).

Persoana mai degraba rationala decat creativa. Unii ar numi asta “un om limitat“. Posibil sa nu se insele.

Anii au trecut mai repede decat credeam:

Prostit in scoala generala ca notele mari luate denota o minte sclipitoare, adus cu picioarele pe pamant in timpul liceului (unul bun), unde am devenit mediocru. Capabil sa ma automotivez si sa termin liceul cu o medie mare la bac (am intrat cam al 204-lea, am terminat al 43-lea – din 225). 4 ani irositi intr-o facultate a ASE-ului, unde am invatat (pe langa niste materii care mi-au placut) o meserie in care nu cred, pe care o urasc si pe care n-as putea s-o fac (si n-am practicat-o) niciodata.

Munca, munca, munca. Invatat de mic sa muncesc pentru a-mi castiga orice leu as vrea sa cheltuiesc. Dupa diferite mici joburi ca elev/student, am inceput munca in domeniul grafica/publicitate. Dupa mai multi ani de acumulat cunostinte (si evolutie profesionala) am realizat ca in viitorul meu va exista un moment in care tot ceea ce stiu sa fac va deveni inutil, iar eu voi deveni o relicva, cam ca lucratorii care asamblau manual o masina – inlocuiti de un robot mai rapid, aproape lipsit de erori si total lipsit de nevoia de asigurari medicale/pensie/asigurari sociale. Hurray for technology!

Asadar, am inceput  o noua scoala, pentru o noua meserie (cea de Asistent Medical). Mai bine acum, decat mai tarziu. Dupa 3 ani de zile cu bucurii si greutati si nemultumiri, am terminat-o.
Am inceput o noua cariera. Am vrut sa lucrez (voluntar) o vreme si in Romania, dar spitalul unde am vrut sa fac asta a refuzat.

Am inceput sa lucrez ca Asistent Medical in Anglia, intai intr-o sectie de Boli Respiratorii/Medicina Generala (cu destul de multe ture suplimentare la Chirurgie Generala si Ortopedie), apoi in sala de operatie, ca Scrub Nurse in “Specialist Medicine” (ORL, Maxilo-Faciala, Ginecologie, Chirurgie Vasculara si Stomatologie).

Dupa 29 luni in Anglia am plecat in Elvetia, unde lucrez ca Operationspflegefachmann (tot scrub nurse).

Despre ce scriu eu aici? Ce ma deranjeaza, ce imi place, pe unde m-am mai plimbat, ce am citit, ce filme am mai vazut. Am mai scris si despre scoala pe care am terminat-o si ce am mai vazut prin spitale, in drumul meu (relativ lung) catre reconversie profesionala. Ocazional mai scriu si despre diferite subiecte din medicina pe care le gasesc eu interesante.

Evident, constientizez faptul ca mai fac si greseli.

Daca vreodata scriu vreo tampenie, anuntati-ma, nu-mi place sa persist in prostie. 🙂

P.S. Pentru agentiile de intermediere care lasa comentarii aici (sau in alta parte pe blog): daca doriti publicitate gratuita, veniti cu ceva continut. Nu vreau nici un ban, dar ma intereseaza macar un caz real si ceva testimoniale ale unor romani reali ajutati sa isi gaseasca un job. Pentru ca asta prefer eu sa postez pe blogul meu. Explicatie.

 

Disclaimer: informatiile de pe acest blog au un caracter pur informativ si orientativ si pot, la un moment dat, sa nu mai fie valabile. In general, daca fac vreo afirmatie, incerc s-o argumentez cu surse pe care le consider de incredere – dar asta nu inseamna ca sunt infailibil. Nu ofer sfaturi medicale si nici nu cred ca internetul este locul potrivit pentru asta. Nu imi asum nici o responsabilitate pentru felul in care cititorii folosesc informatiile publicate pe acest blog.

121 Replies to “Despre mine”

  1. Salut! Trebuie sa-ti spun ca experienta ta m-a ajutat cu niste informatii.De putin timp am fost inregistrat in NAREG (in Elvetia) si acum urmeaza sa-mi gasesc un job. Sper sa am succes in cazul in care nu am ani de experienta, ci doar 6 luni de voluntariat intr-un spital romanesc (pe sectia Chirurgie). Sunt deschis, nu am pretentii pentru un spital. As accepta si o slujba intr-un azil, si usor usor sa cresc. Ramane de vazut. Salutari de la Zurich! Cu stima, Tiberius

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.