Angajare in Anglia ca asistent medical

Experientele unor colege + ce am facut eu, aranjat aproximativ cronologic:

Strainii angajeaza mai usor decat romanii un asistent medical absolvent de postliceala

Niste informatii de mana a doua, despre cum a ajuns o colega (cu 1 generatie mai mare) sa lucreze in Anglia din ianuarie 2015, absolvind in august 2014.

Cum am primit o oferta de angajare intr-un spital din Anglia la 2 zile dupa ultimul examen de absolvire al postlicealei

Pe scurt: Multe e-mailuri, cateva interviuri telefonice, noroc in potrivirea datelor unui interviu fata in fata in Bucuresti, am dat si luat interviul fata in fata, am primit o oferta de angajare.

Vaca de muls

Cat te costa sa pleci din tara ca asistent medical – acte de la scoala, acte de la OAMMR, traduceri, legalizari, acte ulterioare.

Cum obtii dreptul de munca in Anglia ca Asistent medical debutant

Lista cu pasii si actele necesare pentru a primi PIN-ul plus cateva lucruri la care sa fii atent(a). Se adreseaza in special proaspetilor absolventi, dar poate fi adaptata la cei cu niste vechime.

Povestiri despre procesul de recrutare ca asistent medical in Anglia: prima parte, partea a doua

Gasirea unei oferte, alegerea spital (in cadrul NHS) sau azil (Nursing Home), ce iti toarna agentiile de recrutare la telefon, cum te ajuta si cum nu, in ce consta interviul – sfaturi pentru a-l lua usor, la ce sa fii atent daca vrei sa mergi la mai multe interviuri

Partea a treia (si ultima)

Mica recapitulare cu avantaje/dezavantaje in spitale de stat/private/azile; cat dureaza pana poti incepe sa lucrezi, cateva lucruri observate de unele colege. Bonus: ierarhia intr-un spital NHS (asistente medicale/doctori, denumirile diferitelor pozitii).