1 politist timisorean care n-a mai suportat nesimtirea

Stiu ca sunt 2 politisti in filmulet, dar doar 1 da dovada de curaj.

Dpdv legal, din cate am citit (http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-239-cpen) e posibil ca ceea ce face chelul sa nu fie ultraj. Adica politistul sa nu fie acoperit legal pentru reactia lui un pic disproportionata.

Dpdv social, chelul era un nesimtit care nu avea nici un fel de respect pentru un reprezentant al legii – merita mai mult decat ce i s-a intamplat. Sincer, ma mir ca politistul 2 a rezistat atat de mult la comportamentul chelului.

De observat:
– insistenta chelului asupra faptului ca sotia lui n-a facut “mare lucru” cu masina, pentru ca “n-a omorat pe nimeni, n-a furat pe nimeni”. Oricat de mica ar fi fost abaterea, parerea mea e ca trebuia pedepsita. Aparent sotia “doar” condusese fara centura in trafic, conform cu http://www.tion.ro/smecher-din-mehedinti-imobililizat-de-politistii-timisoreni-dupa-ce-a-facut-scandal/1330812 Orice ar fi fost, daca nu tipa ca un babuin, tot ce iesea din intamplarea asta era o amenda pe care probabil ca oricum n-o platea.
– frazele standard folosite de chel “știi tu cine sunt eu?”, “care e treaba?”, “care e problema?”
– faptul ca politistul 1 a fost mult mai calm si mai dispus la a inghiti tot de la chel. Stapanire de sine sau pur si simplu servilism fata de un posibil ‘baștan’?
– desi n-a vrut sa-i dea filmuletul sotiei vinovatului, cameramanul a postat filmuletul pe youtube. Daca vroia sa nu le faca vreun rau politistilor, cred c-o sa reuseasca fix opusul.
– peste tot pe unde a aparut videoclipul, au aparut si comentarii anti-olteni. Trist comportament meschin si imatur al anumitor conationali. Pe langa incorectitudinea acestei atitudini, categorisirea unei populatii intregi pe baza unor comportamente rare e fix o problema de care ne lovim, ca romani, atunci cand iesim din tara. “Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face” e un concept necunoscut pentru cam multi romani, din pacate.

2 Replies to “1 politist timisorean care n-a mai suportat nesimtirea”

  1. As zice ca legea citata de tine acopera politistul, dar pana una alta, stiu ca intr-un stat american, de exemplu, omul era incatusat de la a doua sau a 3-a replica taioasa (adica mult mai devreme), fara comentarii. La prima atingere a politistului ar fi fost culcat la pamant (si n-o zic din filme, ci din marturii ale unora care au fost pe acolo).

    Like

    1. Corect. Dar Romania nu e SUA si, cel mai important, nu are legile din SUA.
      Am observat comportamentul unor romani asemanatori cu chelul din filmulet prin Austria si Germania. Da, incalca si acolo legile (conduc peste limita legala, fara centura, taie o intersectie pe rosu etc.). Dar acolo stau clami si accepta amenda, atunci cand sunt prinsi. Poate n-am vazut eu suficient de multi ca sa trag o concluzie statistica, dar mi s-a parut interesant faptul ca in strainatate nu mai sunt la fel de siguri pe ei, in situatii asemanatoare.

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.