Dreams Travel/Flamingo Tours – manual de dat (si luat) teapa in turism

Din fericire, nu ma numar nici printre victimele primei tepe (Dreams Travel), nici printre victimele celei de-a doua tepe (Flamingo Tours).

Modul de operare:

Cateva persoane – in cazul de fata, numitii Catalin Sulugiu si mama lui, Dana Jebeleanu, infiinteaza (impreuna cu alte cateva persoane sau singuri) cate o firma, cu capital social minim. Obtin CIF, autorizatie de functionare de la ANAT si orice alte autorizatii necesare, platesc o asigurare de 2 lei ‘anti-insolventa’, fac un site (ieftin, nu merita sa se agite prea mult, la cat de creduli sunt romanii) si apoi se duc cu ofertele lor la site-uri de genul Vulping, Zumzi, Bestdeals etc. La inceput chiar onoreaza o parte dintre comenzile primite. Dupa un numar de luni, in care strang suficient de multi bani de la suficient de multi fraieri, declara insolventa. Asa au facut si in primul caz si in cazul de fata (Flamingo Tours). Dupa aia – prinde orbul, scoate-i ochii. Ei pleaca cu banii, tepuitii nu raman cu nimic, statul nu ia NICI O MASURA.

Am aflat de ei cautand informatii despre o oferta de tip City Break la Barcelona, care suna prea bine pentru a fi adevarat: 299 euro pentru 4 nopti la un hotel de 4 stele din Barcelona (MD inclus), transport cu avionul inclus. Am vazut ca oferta era pentru la anul, deci din start a parut ceva in neregula. La o simpla cautare pe net dupa Flamingo Tours teapa, am gasit pagina de facebook Spuneti nu agentiei de escroci dreams travel. Dupa ce am citit tot ce era pe acolo, am cautat un pic de informatii despre firma veche (Dreams Travel) si despre numele mentionate pe pagina de fb am tras concluzia ca ofertele de la Flamingo Tours sunt cel mai probabil o mare teapa si am ignorat toate ofertele unde aparea numele astora.

M-am gandit sa fac o fapta buna si sa-i intreb pe cei de la Zumzi (care le tot promovau ofertele City Break celor de la Flamingo Tours) daca stiu cu cine colaboreaza. Am atasat toate linkurile cu informatii despre Flamingo Tours si legatura cu ceilalti tepari. Mi-au raspuns ca “n-au avut nici o problema cu ei pana acum” si ca ei “colaboreaza de multa vreme cu Flamingo Tours, fara neplaceri”. Imi pare rau ca nu am pastrat porcaria aia de e-mail de la Zumzi. Mi-am adus aminte de asta aseara, in timpul tratamentului din voluntariatul la spital, televizoarele erau date pe ‘stiri’. Acolo am auzit numele Flamingo Tours.

Tot ce pot sa zic: sper ca romanii se vor mai destepta un pic.

  1. Daca o oferta e prea ieftina ca sa fie adevarata, cel mai probabil e o teapa. Cand o sa invete romanii asta?
  2. Nici macar n-a trebuit sa caut prea mult ca sa gasesc informatii care sa ma faca sa cred ca e o teapa (asta daca pretul nu era suficient). Daca miroase a teapa, altii zic ca e o teapa, tu te temi ca e o teapa, atunci cu siguranta e teapa!

  3. Daca cumperi o oferta de pe un site de cupoane, sfatul meu ar fi sa o iei doar de la o firma de turism despre care n-ai gasit nici o informatie negativa si prin care au mai plecat niste cunoscuti de-ai tai. La cat de predispusi sunt romanii la hotie, sansele sa dai peste o firma de turism serioasa sunt foarte scazute.

3a. Nu va bazati pe firma de cupoane. Din cate vad eu, nu fac absolut nici o verificare in prealabil a celor cu care colaboreaza.

  1. In anumite situatii, cautarea si gasirea unei oferte pe cont propriu (cumperi tu biletul de avion, rezervarea o faci prin booking.com) e o solutie mai ieftina decat daca ai apela la o agentie de turism. Daca faci o verificare a tarifelor (zbor + cazare) si iese o diferenta prea mare IN MINUS la un cupon din asta, 99% e TEAPA.

4 Replies to “Dreams Travel/Flamingo Tours – manual de dat (si luat) teapa in turism”

  1. Nu baga in kkt toti romanii. Unii au primit teapa fara sa știe cu cine lucreaza, alții erau incepatori in ale turismului de tip Dreams, iar alții nu au avut noroc.

    Din pacate mediul din România instiga la tepe si hotii, deci ramane varianta pe cont propriu dar si aceea e riscanta din anumite puncte de vedere…

    Orice agentie, catre care ai platit sejurul si ma refer mai ales la cazare, poate anula rezervarea cu 1zi inainte pt ca turistul sa stea in fata hotelului ca un mic bagabonT din România.

    Traim intr-o lume cruda cu “oameni” de metal si suflet de aluminiu.

    Like

  2. Nu cred c-am scris undeva in articol ‘toate agentiile de turism din Romania sunt de kkt’. Mai citeste-l 1 data.

    1. Strict in cele 2 cazuri mentionate, consider ca Zumzi/Vulping si celelate siteuri de cupoane ar fi trebuit sa se documenteze mai mult in privinta colaboratorilor. Cei de la Zumzi sustin ca vor returna valoarea cupoanelor tuturor clientilor Flamingo Tours, deci au pierdut si ei ceva bani.
    2. Evident ca orice agentie poate face asta. Nu numai la noi. N-au inventat romanii teapa cu falimentul. Dar cu agentiile mai mari si mai vechi in domeniu ai sanse mai mici sa ti se intample asta si sanse mai mari ca asigurarile sa iti returneze banii (in caz de faliment sau de anularea rezervarii).

    Like

    1. Nu e cazul sa recitesc inca o data articolul tau pt ca nu sunt de clasa a 3-a insa am recitit cu atentie ceea ce am comentat eu si nu reiese ca am spus ca toate agențiile sunt de kko. Reafirm acum ca e bine sa nu fie bagati in rahat toti romanii – ma refer la clienti (unii sunt la inceput, altii gusta falimentul acestor super agenții, altii gusta tratamentul mizerabil al site-urilor de cupoane samd).

      Si mai e ceva când cumperi early booking cu peste 6-7luni inainte o poti pati si cu agentii de renume dacă acesti baieti destepti pun stop afacerii dupa incasari de sute de mii de euro!

      Like

  3. 1. Da, ai dreptate, ti-am interpretat eu gresit cuvintele, eu presupuneam ca aperi agentiile de turism corecte. Scuze.
    2. N-am bagat “in kkt” toti romanii. Sper ca citind despre tepe de genul asta, romanii nu vor mai lua tepe in viitor. De asta am si incercat sa ii avertizez pe cei de la zumzi inainte de finalul asteptat al tepei.
    Atat.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.